Språk: SE | EN

Showing post 21 to 40 of 279

 

First page Previous page Next page Last page

Fame

Title: Fame

Original title: Fame (1980)

Genre: Musical

Company: Warner

Date: 2003 12 01

(Only in Swedish)
Med Fame lyckades filmskaparen Alan Parker påverka en hel generation och ingen som växte upp under tidiga 80-talet kunde undgå det genomslag filmen (och sedermera tv-serien) hade inom både kultur och mode. I dagarna släpps filmen på DVD och kanske blir den då, precis som Dirty Dancing blev på VHS, en av filmbolagens stora kassakor. I likhet med The Commitments elva år senare, lyckas Parker fånga ungdomlig strävan mot kändis- och konstnärskap utan att någonstans förringa dessa ambitioner. I stället för att bli ett hjärndött Fame Factory i storbildsformat, blir detta i stället ett vackert
tidsdokument fyllt av hjärta och välskriven musik, där låten Hot Lunch Jam blir kronan på verket.

Extramaterial: Välgjorda budgetdokumentär och intervjuer med alla de viktigaste nyckelpersonerna från filmen.
/DN

Staying Alive

Title: Staying Alive

Original title: Staying Alive (1983)

Genre: Musical

Company: Paramount

Date: 2003 07 10

(Only in Swedish)
John Travoltas stjärna hade på bara några år förlorat nästan all sin strålglans och förhoppningen var därför stor att Staying Alive skulle innebära räddningen. Så blev det inte, men filmen har sina poänger. Här får man följa Tony Manero, fem år efter Saturday Night Fever, som nu gör allt för att lyckas som dansare på Broadway. Som kuriosa kan nämnas att actionhjälten Sylvester Stallone regisserat, producerat och skrivit manus. Även den här gången har The Bee Gees varit med och bidragit till ett soundtrack som toppade hitlistorna.
/DN

Footloose

Title: Footloose

Original title: Footloose (1984)

Genre: Musical

Company: Paramount

Date: 2003 07 10

(Only in Swedish)
Footloose är fortfarande den största anledningen till att Kevin Bacon gång efter annan lyckas snuva långt kändare namn på eftertraktade filmroller. Utanför USA blev Footloose en måttlig framgång, men i hemlandet innebar den att Bacon över en natt förvandlades till flickrumstapet. I filmen spelar han en rebellisk tonåring som blir tvungen att flytta till en håla mitt i spännet av den amerikanska västerns bibelbälte. Där är den allmänna uppfattningen att rockmusik är av ondo och att dans är en allvarlig synd. Perfekt, säger Bacon, och ger sig genast i kast med att chockera föräldrarna och uppvigla stadens ungdom till trevliga dumheter och välkoreograferade dansscener.
/DN

Girls Just Want To Have Fun

Title: Girls Just Want To Have Fun

Original title: Girls Just Want To Have Fun (1985)

Genre: Musical

Company: Atlantic Film

Date: 2003 10 01

(Only in Swedish)
En väldigt ung Sarah Jessica Parker (Sex And The City) spelar tonårstjejen Janey som slits mellan stränga krav på disciplinerade studier och en brinnande längtan efter att få dansa professionellt. När hon får reda på att Chicagos häftigaste tv-show söker dansare gör hon allt för att vinna en plats i rampljuset. Bästa kompisen spelas av sedermera Oscarsbelönade Helen Hunt. Söt tonårshistoria med filmmusik som rönte framgångar på alldeles egen hand. Ett stort minustecken blir
det dock för de grådassiga färgerna som definitivt kunde ha putsats upp vid överföringen till DVD.
/DN

Frasier - Season 1

Title: Frasier - Season 1

Original title: Frasier - The Complete First Season (1993)

Genre: TV-series

Company: Paramount

Date: 2003 11 01


(Only in Swedish)
Till en början var rollen som Dr. Frasier Crane tänkt att vävas in som en sporadisk bifigur i komediserien Skål, men åren gick och den überintellektuelle psykologens popularitet växte. När Skål lades ner 1993 dröjde det bara några månader innan Kelsey Grammer (Frasier Crane) fick en helt egen serie och succén var ett faktum. I Frasier har Dr. Crane återvänt från Boston till Seattle för att via radion hjälpa människor som psykolog. Hemmavid delar han den ultrasofistikerade lyxlägenheten med den betydligt ruffigare pappan Marty, hemhjälpen Daphne, hunden
Eddie och den ytterligt förnäme brodern Niles.

Serien lade den manusmässiga ribban högt redan från start och stack tydligt ut från konkurrensen genom att frekvent anspela på litterära djupingar och skämta om sådant som ställer krav på att man ägnat skolböckerna en del tid. Serien gjorde Kelsey Grammer till en superkändis och hans arvode
låg under 2003 på hela 1,6 miljoner dollar per avsnitt!

Boxen innehåller hela den första säsongen (24 avsnitt) och extramaterialet består av kommentatorsspår, minidokumentärer och avslöjanden av vilka kändisar som gör radiorösterna som ringer in till Frasier radioprogram. Ljudet är utmärkt och bilden okej, men det är den pricksäkra humorn och det suveräna skådespelet som gör att detta blir en av årets mest prisvärda DVD-boxar!
/DN

Extramaterial:
Kommentarer till pilotavsnittet av producenterna/skaparna Peter Casey och David Lee; Bakom soffan - skapandet av Frasier (dokumentär); Frasier Cranes lägenhet (dokumentär om scenografin i serien); Presentation av vilka kändisar det är som gömmer sig bakom rösterna i Frasiers radioprogram.

Tekniska specifikationer:
Bild: 4:3
Ljud: Dolby Surround
Språk: Engelska (Franska och Spanska)
Textning: Svenska, Danska, Norska och Engelska
Region: 2 (PAL)
Speltid: 528 minuter (4 x DVD)

Married With Children - Best of Bundy

Title: Married With Children - Best of Bundy

Original title: Married With Children - Best of Bundy

Genre: TV-series

Company: Universal

Date: 2003 11 25

(Only in Swedish)
Mellan 1987 och 1997 lyckades komediserien Våra värsta år samla en trogen publik vid TV-apparaterna. Trots att ytterligt få avsnitt utspelar sig utanför den dysfunktionella familjen Bundys sjabbiga väggar eller slutar i något annat än bråk, kunde man alltid vara säker
på att få manus av hög klass med ett direkt tilltal som vände sig till en bred publik.

Det beklagligt tråkiga med dubbelboxen (10 avsnitt) som nu släppts är att filmbolaget gjort ett kopiöst hafsjobb. Det finns ingen kronologi bland avsnitten, urvalet av "det bästa ur serien" är högst diskutabelt, bilden lider av dålig färgton och det känns överlag väldigt slarvigt sammansatt. Spar pengarna och kolla upp boxen med Frasier eller Skål istället.
/DN

Bruce Willis Box, Vol. 1

Title: Bruce Willis Box, Vol. 1

Original title: Bruce Willis Collection, Volume 1

Genre: Action

Company: Buena Vista

Date: 2003 06 10

(Only in Swedish)
Den som undrar var Bruce Willis tog vägen eller misströstar efter att ha sett Tears of The Sun, kan med fördel leta upp denna box som innehåller det ursnygga sci-fi/äventyret Det Femte Elementet av Luc Besson, den aningen haltande thrillern Unbreakable med Samuel L. Jackson och adrenalinkicken Die Hard – Hämningslöst.

Extramaterial av standardsnitt (förklädd reklam i dokumentärform, bortklippta scener, m.m.), men bra ljud och bild som passar de högst visuella filmerna som hand i handske.
/DN

Cheers - Season 1

Title: Cheers - Season 1

Original title: Cheers - The Complete First Season

Genre: TV-series

Company: Paramount

Date: 2003 11 10

(Only in Swedish)
Första gången dörrarna till baren Cheers slogs upp var det 1982 och inte ens den mest maniska av producenter kunde då ha anat vad de ställt till med. Med Ted Danson i spetsen som pilsk bartender blev Cheers en av TV-historiens mest framgångsrika komediserier. Faktiskt så till den milda grad att samtliga skådespelarna därefter haft svårt att få andra jobb eftersom deras insatser här så intimt förknippas med dem i övrigt (samma problem som för övrigt drabbat Roger Moore, Seinfeld och ansiktena i Vänner).

Boxen innehåller hela första säsongen (24 avsnitt plus korta dokumentärer) och handlingen kretsar uteslutande kring en liten bar i hjärtat av Boston där alla känner alla och käbblande stammisarna Norm och Cliff, bitska servitrisen Carla, oklyftiga Coach och sockersöta (alternativt sötsliskiga) Diane utgör huvuddelen av persongalleriet. Bra manus, lovvärt överfört på DVD och mycket prisvärt.
/DN

Nick Cave - God Is In The House

Title: Nick Cave - God Is In The House

Original title: Nick Cave & The Bad Seeds - God Is In The House

Genre: Music DVD

Company: Playground

Date: 2003 10 01

(Only in Swedish)
Det är mörkt, intimt och bra närvaro i konserten med Nick Cave från franska Lyon, men särskilt svettig är det däremot inte. Kompbandet The Bad Seeds, med trogne vapendragaren Blixa Bargeld, imiterar stenstoder och förlitar sig helt på att Caves intensiva, nästan fysiskt påtagliga karisma ska lyfta konserten från att blott vara en välspelad, men lite tråkig spelning. Cave klarar biffen och en dokumentär om inspelningen av skivan No More Shall We Part medföljer som extramaterial tillsammans med tre musikvideos.
/DN

Cher - The Farewell Tour

Title: Cher - The Farewell Tour

Original title: Cher - The Farewell Tour (2003)

Genre: Music DVD

Company: BMG

Date: 2003 08 01

Madonna i all ära, men någon sann diva är hon inte. Bortsett från Bette Midler har jag svårt att komma på en sångerska som bättre förtjänar epitetet "larger than life" än Cher. Efter 40 år som artist har hon valt att gå i pension och det blir en bombastisk sorti! Här finns extravaganta scenkostymer (alternativt nästan inga kläder alls),
fantastiska specialeffekter och imponerande dansinslag, men repertoaren man valt är dessvärre förbålt tråkig. Bra kortdokumentär och roliga monologer bidrar dock till att hålla betyget uppe.
/DN

Paycheck

Title: Paycheck

Original title: Paycheck (2003)

Genre: Action

Company: Paramount

Date: 2004 03 07


(Only in Swedish)

Det fanns en tid då den kinesiske regissören John Woo gjorde filmer fyllda av särpräglad action och helt eget bildberättande. Den tiden är över. Paycheck är två timmar av krutdoftande, men ack så tunn luft.

Med framgångsrika produktioner för filmbolag som Shaw Brothers gjorde sig John Woo ett namn som mästare på action med en konstnärlig touch. Genom att växla mellan att regissera, skriva manus och skådespela blev han snabbt en bred filmskapare som väl visste hur det estetiska skulle vävas samman med det hantverksmässiga. Men sedan kom Hollywood och erbjöd pengar. Alla vill kunna betala hyran och att ligga bakom en biosuccé i Asien behöver på intet sätt innebära att några andra än producenterna tjänar pengar. Det kunde inte minst den unge Bruce Lee skriva under på och i likhet med honom satte sig Woo på planet till USA.

Hard Target med Jean-Claude Van Damme kom 1993 och följdes av filmer som Broken Arrow, Face/Off, Mission: Impossible 2 och nu senast Paycheck med Ben Affleck och Uma Thurman i två av huvudrollerna.

Bakgrunden
Filmen är löst uppbyggd kring en av science fiction-författaren Philip K. Dicks berättelser och det finns tveklöst sämre material att utgå ifrån. Dicks historier återfinns även i filmer som den smått klassiska Blade Runner (baserad på romanen Do Androids Dream Of Electric Sheep?) och Schwarzeneggers Total Recall (baserad på We Can Remember It For You Wholesale). Även i Paycheck är det fråga om en filosofiskt tänkvärd historia där grundfrågan är vad som händer när man inte längre kan lita till sina egna minnen och vad resultatet skulle bli om människan lärde sig att likt Nostradamus skåda in i framtiden.

Ben Affleck spelar på ett habilt sätt den briljante ingenjören Michael Jennings som specialiserat sig på "reverse engineering", vilket i grunden innebär att man plockar isär en tillverkares produkt och försöker sno så många av idéerna som möjligt (utan att riskera fängelse). För mer info om detta rekommenderas litteraturen om hur Microsoft kom över flera av idéerna som gjort dem till en världsledande mjukvarujätte.

För att komma undan med "reverse engineering" måste företag som vill stjäla idéer och ny teknik använda sig av en "oskuld" som åtminstone officiellt handlat på eget bevåg och som därefter sålt "sina" upptäckter till det intresserade företaget som då köper det i god tro. Typ. I Paychecks värld, som innehåller en rad logiska luckor, kräver förfarandet också att oskulden får sitt minne raderat efter varje projekt. Att oskuldens namn återfinns på patentpappren gör däremot tydligen ingenting.

Handlingen
Jennings garanteras ett åttasiffrigt arvode mot att han offrar tre år av sitt liv för att utveckla något i största hemlighet åt en teknikkoncern. Spelreglerna dikterar att han inte får veta vad detta "något" är innan han skrivit på för jobbet och vid projektets slut kommer allt minne av tiden som passerat att raderas ut. Arvodets storlek gör att han accepterar, med motiveringen att de tre bortbytta åren kommer ge honom ett liv i fortsatt lyx. När han vaknar upp tre år senare med minnet raderat visar det sig dock, självfallet, att han blivit lurad.

Inga pengar finns på kontot, myndigheterna jagar honom och teknikkoncernen vill se honom död. Allt Jennings äger är ett kuvert fyllt med tillsynes meningslösa vardagssaker och en snygg kostym av sextiotalssnitt. För att rädda sitt eget liv måste han börja utföra samma typ av "reverse engineering" som blivit hans gebit, på sitt eget liv, allt i hopp om att skapa en bild av vad som under de förlorade åren försatt honom i denna knipa. De enda ledtrådarna är en nyckel, ett förstoringsglas, en klocka, ett par solglasögon och några ytterligare harmlösa ting.

Här byggs dramatiken upp på ett snyggt vis som påminner mycket om Hitchcock i filmer som North By Northwest, Rear Window och The Man Who Knew Too Much. Men där Hitchcock på ett oslagbart sätt bygger upp spänningen kring gissningar och vanliga människor som hamnar i extraordinära situationer, väljer Woo att kasta bort hela upplägget på förvirrade resonemang och förvånansvärt tama actionsekvenser. I slutänden blir det därför varken hackat eller malet av Paycheck. Den är för seg för att vara en bra actionfilm, för dum för att vara en smart detektivgåta och den blir inte bättre av att handlingen innehåller logiska hål genom vilka lastbilar kan passera.

Teknikaliteter
Trenden fortsätter och John Woo lyckas med Paycheck bli ännu mer standardiserat tråkig som regissör. Bildvinklar, kameraåkningar och klippning håller sig rakt igenom på en ljummen nivå. Färgen och kontrasten är dock krispig, vilket höjer betyget något för den som lägger vikt vid sådant. Trevligast är det suveräna ljudet som svenske Oscarsvinnaren Per Hallberg ansvarat för. Surroundljudets möjligheter utnyttjas begåvat och dialogen är lika tydlig som motorljud och explosioner är trovärdiga.
/Douglas Norström

Produktionsfakta:
Regissör: John Woo
Manus: Dean Georgaris (baserat på en berättelse av Philip K. Dick)
Skådespelare: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Paul Giamatti, Michael C. Hall, m fl.
Produktionsår: 2003
Speltid: 119 min

A Fistful of Dollars

Title: A Fistful of Dollars

Original title: Per un pugno di dollari (1964)

Genre: Action

Company: Atlantic Film

Date: 2003 08 01

(Only in Swedish)
Clint Eastwoods genombrott i regi av Sergio Leone. Av många ansedd som en av världens bästa westernfilmer och Eastwood skulle tack vare huvudrollen gå vidare till att bli en av filmhistoriens största stjärnor. Handlingen utspelar sig i en dammig ökenstad som delats i två läger efter bittra stridigheter mellan rivaliserande banditgäng. In i handlingen rider en tystlåten främling med högst tvivelaktig moral och tillika en revolverman av rang. Snart börjar blodet flyta och allt detta till tonerna av Ennio Morricones lågmält pompösa filmmusik.
/DN

Assault on Precinct 13

Title: Assault on Precinct 13

Original title: Assault on Precinct 13 (1976)

Genre: Action

Company: Atlantic Film

Date: 2003 08 01

(Only in Swedish)
Tidig rysare av sporadiskt storslagne regissören John Carpenter. Handlingen utspelar sig i ett av Los Angeles värsta ghetton och kretsar kring den nedgångna Polisstation 13. Precis då den är på väg att stänga för gott rusar en panikslagen man in och ber om skydd. Strax bakom honom kommer ett av stadens farligaste gäng och de väjer inte för vare sig det faktum att det är en polisstation eller att de befinner sig mitt inne i en storstad. Några mardrömslika timmar följer då den barrikaderade polisstyrkan får kämpa för sitt liv mot onda yttre krafter.
/DN

Exterminator, The

Title: Exterminator, The

Original title: Exterminator, The (1984)

Genre: Action

Company: Atlantic Film

Date: 2003 08 01

(Only in Swedish)
Manusmässigt en skamlös re-make av Charles Bronsons elaka Death Wish från 1974, men regissören James Glickenhaus har ändå fått till en nerv som gör The Exterminator till ett stycke intressant filmhistoria. Tveklöst är det en B-film, men historien om den rådjursögde John Eastland som beger sig ut på New Yorks gator för att permanent stoppa stadens brottslighet är både spännande och snyggt filmad. Känsliga tittare varnas dock för öppningsscenerna som inte är att leka med.
/DN

Killing Zoe

Title: Killing Zoe

Original title: Killing Zoe (1994)

Genre: Action

Company: Atlantic Film

Date: 2003 08 01

(Only in Swedish)
Adrenalinstinn action producerad av Quentin "Pulp Fiction" Tarantino. Amerikanen Zed (Eric Stoltz) dyker upp i Paris för att hjälpa bästa vännen att bryta sig in i ett bankvalv. Inga problem så långt, alla har gjort liknande saker förut och alla känner varandra. Men steg för steg börjar händelserna urarta och i slutänden sitter huvudpersonerna insnärjda i en situation med dödad gisslan, ett bankvalv fyllt av guldtackor och Paris samlade poliskår utanför dörren. Finalen blir en orgie i action och filmen är genomgående välspelad, men den blir tyvärr också poänglös genom sitt tunna manus och allt det planlösa pang-panget.
/DN

Beatles, The - Anthology

Title: Beatles, The - Anthology

Original title: Beatles, The - Anthology (DVD-box)

Genre: Music DVD

Company: EMI

Date: 2003 04 01


(Only in Swedish)
Det är inte lätt att stoppa ett jordskred som satts i rörelse och trots att det sista regelrätta Beatles-albumet släpptes 1970, har det knappt gått ett år sedan dess utan att det släppts en samlingsplatta, liveinspelning, filmupptagning, konsertvideo eller något annat. Och visst, The Beatles är ett av historiens största band och förtjänar uppmärksamheten, men det går inte att undvika att fascineras av allt material som släpps år efter år av något i praktiken musealt.

Bäst hittills bland de sporadiska nedslag jag gjort i lavinen av Beatles-material är tveklöst den nyligen utgivna DVD-boxen The Anthology. Fem skivor och 11 timmar av dokumentärer, journalklipp, bildspel, intervjuer och underbar popmusik. John Lennon medverkar som berättarröst genom klipp från forna intervjuer och Paul McCartney, Ringo Starr och George Harrison bidrar med nyinspelade kommentarer boxen igenom tillsammans med olika nyckelpersoner i framgångssagan. På vägen avhandlar man i stort sett allt man kan tänkas undra över; från barndomens Liverpool och mödan med att lära sig nya ackord till det stora genombrottet, synen på musiken som levebröd och det eldfängda uppbrottet.

Visst finns det anledning att börja rynka på näsan åt att The Beatles dödsbo i någon mån prostituerat sig en gång för mycket och att undra över varför det inte finns en svensk översättning med bland alla de andra språkalternativen, men ”The Anthology” är en så ambitiöst sammanställd och välproducerad box att det vore tjänstefel att ge detta annat än högsta betyg.
/DN

Futurama - Season 3

Title: Futurama - Season 3

Original title: Futurama - Season 3

Genre: Cartoon/Animation

Company: Fox

Date: 2003 08 01

(Only in Swedish)
Matt Groening förändrade med The Simpsons bilden av hur tecknade serier skulle vara och banade därmed vägen för succéer som Beavis & Butthead och South Park. 10 år efter det att The Simpson först hade premiär, kom Groenings tecknade sci-fi/komediserie Futurama om ett pizzabud som av misstag blir nedfryst 1999 och vaknar till liv igen först tusen år senare. Världen har då förändrats totalt, rymdfärder är vardagsmat och humorn är fullständigt vrickad. Futurama Season 3 (Fox/SF) täcker hela den tredje säsongen (22 avsnitt) plus en uppsjö extramaterial. Knäppt, fantasifullt och mycket roligt - Futurama är en grymt underskattad pärla!

Extramaterial: Kommentatorspår, detaljerat storyboard, 3D-modeller, trailers, animatics, stillbilder och nästan tjugo bortklippta scener.
/DN

Tinto Brass Collection, The

Title: Tinto Brass Collection, The

Original title: Tinto Brass Collection, The (Box)

Genre: Erotica

Company: Cult Epics

Date: 2003 08 01


Italienske regissören Tinto Brass slog igenom med den magstarka Caligula, om den romerske kejsaren med samme namn där Malcolm McDowell gjorde en paradroll som brutal och sexuellt vidlyftig galning.

DVD-boxen The Tinto Brass Collection (från amerikanska Cult Epics) rymmer tre av Brass senare filmer (The Key, Miranda och All Ladies Do It) som kollektivt får beskrivas som en inte helt lyckad kombination av drama, porr och erotik. Filmerna betraktas av kännare som mästerverk, men anledningen är inte självklar.

Förvisso är det mestadels snyggt filmat, men på vägen från den sexuellt laddade The Key, blir Brass allt grövre och glömmer då bort handlingen till förmån för lustan. Fin musik av Oscarsnominerade Ennio Morricone (som bl a jobbat med Sergio Leone och Roman Polanski) och extramaterial i form av stillbilder och intervjuer, men det är enbart The Key som håller som regelrätt film betrakat och barntillåtet är det inte!
/DN

The Pink Panther Film Collection

Title: The Pink Panther Film Collection

Original title: The Pink Panther Film Collection (DVD box)

Genre: Comedy

Company: MGM

Date: 2003 08 01


(Only in Swedish)
Egentligen var rollen som den fumlige polisen Clouseau vikt åt Peter Ustinov, men Peter Sellers vann i slutänden och ingenting skulle därefter bli sig likt. Sellers gick från att vara relativt okänd till att bli en internationell megastjärna och filmsviten om den trenchcoat-klädde Clouseau räknas idag till förra århundradets bästa komedier i olika omröstningar.

The Pink Panther Film Collection (MGM/SF) rymmer fem av filmerna med Peter Sellers i huvudrollen (The Return Of The Pink Panther från 1975 saknas) och som bonus får man en extra DVD med sex avsnitt av den tecknade Rosa Pantern, reklamfilmer med Peter Sellers, ett fotogalleri och dokumentärer. Sammantaget blir det fråga om välgjorda deckarkomedier som stundtals är hysteriskt roliga och stundtals drunknar i pajkastningshumor.

Bra ljud, snyggt filmat i widescreen, cool jazzmusik av Henry Mancini och trevligt extramaterial som glasyr. Enda källan till irritation är att man glömt skriva ut på själva DVD-skivorna vilken film som ryms på vilken skiva, detta vållar onödigt huvudbry när man ska hitta rätt.
/DN

Star Trek Next Generation - Movie Collection

Title: Star Trek Next Generation - Movie Collection

Original title: Star Trek Next Generation - Movie Collection

Genre: Sci-Fi

Company: Paramount

Date: 2003 08 01


(Only in Swedish)
Det var under mitten av sextiotalet som Captain Kirk (då spelad av William Shatner) första gången mötte tv-världen med orden: Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its 5-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before! Föga anade nog skaparen Gene Roddenberry att hans science fiction-serie skulle bli en av de mest älskade långkörarna någonsin på TV.

Idag nästan fyrtio år senare har Star Trek utvecklats till en hel franchisekedja, ungefär som McDonald's, där Star Trek Next Generation (med Jean-Luc Picard som kapten) blivit den kanske mest framgångsrika av originalets tentakler. Star Trek Next Generation - Movie Collection (Paramount) rymmer långfilmerna Generations, First Contact och Insurrection.

I den första av dem får Picard slå sig samman med sin föregångare Kirk för att stoppa superskurken Dr. Soran (Malcolm McDowell) från att ödelägga delar av universum. I den mörka First Contact drabbar våra rymdhjältar samman med en ras maskinmänniskor, The Borg, som planerar att ta över jorden. Insurrection bjuder slutligen på en hel del spektakulära specialeffekter i samband med att onda krafter attackerar ett paradisiskt samhälle för att komma åt deras naturresurser.
/DN

 
 
 

Want to be kept in the loop?

 

Syndicate Douglaz

Douglaz.com reviews are available in RSS format, to syndicate/subscribe to the review feeds you need a RSS reader. If you don't have one you can probably find one here.