Språk: SE | EN

Showing post 61 to 66 of 66

 

First page Previous page

Shared Storage Drive (Extern hårddisk)

Type: Computer

Product: Shared Storage Drive (Extern hårddisk)

Brand: MAXTOR

Date: 2005 08 07


(Only in Swedish)
I dagsläget är detta en av de mest rymliga NAS-diskarna och här finns imponerande 300 GB under huven. Kroppen är helt stöpt i värmeavvisande metall med tillhörande vagga för vertikal placering för den som så önskar. På baksidan hittar man två USB-portar vilket gör det möjligt att addera valfria USB-enheter som sedan går att komma åt i hela nätverket. Maxtor-disken går snabbt att koppla in och sköter själv de tråkiga göromålen med att etablera sin närvaro bland övriga nätverksprodukter. Officiellt ska den enbart fungera med PC, men i verkligheten fungerar den också med Mac och för ökad säkerhet går det bra att lösenordskydda valfria mappar.
/douglaz.com

Mer info: www.maxtor.com

Black Series, Triple Interface (Extern hårddisk)

Type: Computer

Product: Black Series, Triple Interface (Extern hårddisk)

Brand: IOMEGA

Date: 2005 12 17


(Only in Swedish)
En av de större externa lösningarna idag kommer från välkända Iomega. Grundmodellen rymmer 160 GB medan den fullvuxna modellen med trippel-interface (USB 2.0/FireWire 400/800) sväljer stadiga 400 GB. Modellen är stapelbar för den som behöver ytterligare utrymme och den kommer bra överens med både PC och Mac. Fläktljudet är aningen för högt vid drift, men i övrigt en klart godkänd hårddisk när man vill rensa datorns ordinarie hårddisk, utan att för den skull slänga något.
/douglaz.com

More info: www.iomega.com

DP-1100

Type: DVD Player

Product: DP-1100

Brand: KiSS

Date: 2005 07 04


(Only in Swedish)
Danska teknikföretaget KiSS har länge varit en faktor att räkna med på DVD-sidan och på sistone har de tämligen framgångsrikt lyckats bredda sin produktkatalog. Med MP3-musik som utgångspunkt slår vi ett särskilt slag för deras nya, hyperambitiösa DVD-spelare DP-1100. Dels erbjuder den bra bild (även i DivX-format, som dessutom går att skala om), men framförallt levererar den ett muskulöst och detaljrikt ljud långt bortom vad de 1400 kronor som spelaren kostar skulle kunna få en att tro. Det blir i sin tur extra intressant eftersom DP-1100 inte nöjer sig med att spela blott CD och nedbrända MP3-låtar, utan även förmår spela upp bland annat WMA och Ogg Vorbis med den äran. KiSS-spelare tenderar dessutom att få uppgraderad firmware via nätet på regelbunden basis, varför vi anar att ytterligare ljudformat är på gång. På minussidan märks framförallt den värdelösa fjärrkontrollen där flera knappar helt saknar funktionalitet och att spelarens display, med sitt nuvarande firmware, ibland fryser fast i ett läge så att man måste starta om spelaren för att återfå kontrollen över den. Detta i kombination med det stundtals bakvända menysystemet och det faktum att spelaren blir oroväckande stekhet vid användning, gör att den övriga skönheten får sig en törn.
/douglaz.com

More info: www.kiss-technology.com

M5 (MP3-spelare)

Type: Audio

Product: M5 (MP3-spelare)

Brand: AVANT

Date: 2005 10 27


(Only in Swedish)

Näthandeln NetOnNets egna hårddiskbaserade MP3-spelare behöver inte skämmas i fint sällskap sett till utseendet, men den blir något av en panelhöna med sitt plastigt oengagerande ljud. Vad värre är så hittar antingen spelaren eller mjukvaran som krävs för att flytta över musik från PC:n (ej Mac) hysteriskt ofta på hyss så att det blir missljud och hack i musiken. Möjligen kan en eventuellt framtida firmware-uppdatering åtgärda detta, men som det nu är irriterar det något alldeles oerhört och det hjälper inte heller det redan halvdana ljudet på traven. Avants egna mjukvara är däremot förhållandevis intuitiv varför detta inte påverkar betyget mer än att plug'n'play vore att föredra. Rent fysiskt ser spelaren tilltalande ut med sin stramt avskalade look, men synar man den i sömmarna så glipar fogarna och ja, M5 känns på alla sätt som en budgetspelare hela vägen till det slippriga multireglaget på fronten. Bonusfunktioner i form av textvisning och diktafon.
/douglaz.com

Typ: Hårddiskbaserad MP3-spelare
Pris: 1495 kronor
Batteri/Speltid: Inbyggt/12 timmar
Minneskapacitet: 5 GB
Format: MP3, WMA, ADPCM
In-/Utgångar: Hörlurar, mini-USB, Line in, laddkontakt
Vikt: 85 gram
Mått: 53x18x80 mm
Tillbehör: Hörlurssnäckor, Line in-/USB-sladd, mjukvara, manual
Mer info: www.netonnet.se

Wired Remote Control (fjärrkontroll)

Type: Audio

Product: Wired Remote Control (fjärrkontroll)

Brand: CREATIVE

Date: 2005 06 01


(Only in Swedish)
Den hårddiskbaserade MP3-spelaren Creative Zen Micro är visserligen liten, men vill du slippa plocka upp den ur fickan varje gång du ska byta låt eller korrigera volymen finns en nätt sladdfjärrkontroll som tillbehör. På en yta motsvarande en liten stortå ryms fem knappar för volym, låtval, play/pause, mode/funktion och knapplås. Hörlursuttaget passar alla sorters hörlurar av standardstorlek och en ordentlig klämma håller fast fjärren vid innerficka eller tröja.
/douglaz.com

Mer info: www.creative.com

PDP 2662S (MP3-spelare)

Type: Audio

Product: PDP 2662S (MP3-spelare)

Brand: THOMSON

Date: 2005 07 18


(Only in Swedish)
Förra gången vi fick tillfälle att skriva om Thomson var i samband med deras hårddiskbaserade minispelare, den här månaden är det dags för en flashmodell. PDP 2662S är formgiven med sportutövaren i åtanke. I praktiken innebär det att modellen är fukttålig och rymmer finesser såsom stoppur, kalori- och pulsmätare. Därutöver vill det till att du har vältränade händer med långa naglar, för utan sådana är det snudd på omöjligt att rubba joystick-reglaget och komma åt den diminutiva select-knapp som dolts på spelarens smala ovansida.

Överhuvudtaget så lämnar både menynavigering och knappar mycket i övrigt att önska. Den på djupet trekantiga designen gör i sin tur spelaren knepig att få ner i fickan och lösningen på detta från Thomsons sida har varit att lägga med en armbandshållare i paketet. Personligen lockar det föga att ha spelaren där, men kanske är jag undantaget? Ljudet är förhållandevis neutralt, på ett i överkant anonymt vis. För att kompensera för detta går det att välja bland en rad olika EQ-lägen, men skillnaderna mellan de förinställda lägena är bisarrt stora och någon tillfredställande lösning går inte att hitta oavsett om vi lyssnar på MP3 eller WMA.

Istället för de sedvanliga hörlurssnäckor som normalt brukar följa med, får man här ett par hörlurar av bakom-örat-typ, vilket ljudmässigt sett får betraktas som något av en bonus, men ingen av oss som delar kontor här har lyckats få dem att sitta fast ordentligt.
/douglaz.com

THOMSON PDP2662S
Typ: Flashbaserad MP3-spelare
Pris: 1895 kr
Batteri/Speltid: 1xAA/50 timmar
Minneskapacitet: 512 MB
Format: MP3, WMA, Audible
In-/Utgångar: Hörlurar, mini-USB
Vikt: 60 gram (exkl. batteri)
Mått: 50x71x26 mm
Tillbehör: Bakom-örat-hörlurar, USB-sladd, bältes-clip, CD-ROM, armbandshållare
Mer info: www.thomson-europe.com

 
 
 

Want to be kept in the loop?

 

Syndicate Douglaz

Douglaz.com reviews are available in RSS format, to syndicate/subscribe to the review feeds you need a RSS reader. If you don't have one you can probably find one here.