Språk: SE | EN

Showing post 1 to 20 of 66

 

Next page Last page

Nokia 1100

Type: Cell Phone

Product: Nokia 1100

Brand: Nokia

Date: 2003 12 10


(Only in Swedish)
I takt med att mobiltelefonerna börjar ställa krav på ingenjörsexamen för att begripa alla finesser, så släpper en av de värsta syndarna en trevlig motpol till teknikhysterin. Nokia 1100 är busenkel att förstå och har varken färgskärm eller polyfoniskt kvittrande signaler. Däremot går den bra att prata i, använda som väckarklocka och skicka SMS med. Priset ligger runt 1000 kr inkl. moms.
/DN

Satellite P20

Type: Computer

Product: Satellite P20

Brand: Toshiba

Date: 2003 12 10


(Only in Swedish)
Teknikjätten Toshiba har fått en inbiten Mac-anhängare att bli lite sugen på en PC. Bärbara Satellite P20 har begåvats med en 17-tums widescreen-skärm, Pentium P4-processor (3,06 GHz), upp till 80 GB hårddisk, piggt grafikkort och DVD-brännare. Direktutgång för TV-visning, Bluetooth, högtalare från Harman/Kardon och diverse mjukvara för digital videoredigering medföljer. Den som jagar efter en arbetshäst och nöjespark i samma burk får det här. Det är dock en dyr godsak - priset ligger på drygt 32000 inkl. moms för toppmodellen. Dessutom är den förhållandevis stor och tung för att vara en "bärbar" dator.
/DN

Express DeLuxe

Type: Home & Body

Product: Express DeLuxe

Brand: OBH Nordica

Date: 2003 12 03


(Only in Swedish)
Det dröjde många år innan jag förstod poängen med vattenkokare. Varför ha en sådan när det fungerar så bra med en vanlig kastrull var tanken. Dumt. Idag har vattenkokaren blivit ett av mitt köks viktigaste komponenter. Den sparar ström, det går fort och vattnet blir alldeles perfekt för tekoppen. Modellen Express DeLuxe är gjord i borstat stål, har ett löstagbart filter för kalkpartiklar och slår dessutom av sig själv vid torrkokning. Motiveringen till priset är utseendet - ingen trist plast här inte! Rek. pris 595 kr.
/DN

EOS 300D

Type: Photo & Cameras

Product: EOS 300D

Brand: Canon

Date: 2003 12 03


(Only in Swedish)
Efter att ha positionerat sig som det självklara valet bland yrkesfotografer ger sig Canon nu i kast med konsumenterna. EOS 300D är en digital systemkamera till dagens lägsta pris. Med en upplösning på 6,3 Megapixels, kompatibilitet med samtliga Canons EF-objektiv och en batterikapacitet på upp till 600 bilder per laddning har 300D lämnat de flesta konkurrenterna bakom sig. Den som saknat möjligheten att fota digitalt med analog bildkvalitet gör klokt i skänka denna en tanke. Rek. pris: 11500 kr.
/DN

Jukebox Zen Xtra (MP3-Player)

Type: Audio

Product: Jukebox Zen Xtra (MP3-Player)

Brand: Creative

Date: 2003 12 03


(Only in Swedish)
Matematiken beror på hur mycket du väljer att komprimera musiken, men Creatives senaste bärbara Jukebox rymmer med lätthet 16000 låtar (MP3/WMA). Hårddisken ligger på 60 GB, USB 2.0-uppkopplingen kan i den bästa av världar föra över en låt per sekund från datorn till spelaren och kontrollerna har förenklats från tidigare modeller. Designmässigt har man sneglat på Apples iPod, men Creatives spelare ger dig betydligt mer minne och det till ett pris strax ovanför 4000 kr. Spelaren kan även lagra data i form av foton, filmer och filer.
/DN

Music Collector

Type: Vision (TV, Projector,...)

Product: Music Collector

Brand: www.collectorz.com

Date: 2004 01 04

(Only in Swedish)
Genom Music Collector har det holländska mjukvaruföretaget Collectorz skapat ett program som är lika enkelt att hantera som bekvämt att hålla reda på CD-samlingen med. Ladda hem det från hemsidan www.collectorz.com, lägg en skiva i datorn och programmet letar automatiskt upp all information om skivan (artist, titel, låtlista, produktionsår, m.m.). Allt användaren därefter behöver göra är att trycka på "godkänn" och därmed lagras informationen, ofta tillsammans med ett lågupplöst skivkonvolut, på din hårddisk.

Hur det fungerar? Music Collector kopplar via Internet upp sig mot speciella skivdatabaser och sajter som t ex Amazon för att jämföra informationen som finns lagrad på CD-skivan. Via bredband tar detta max 10 sekunder och på den tiden söks drygt 4 miljoner titlar igenom, chansen att given skiva finns med bland dem är således stor. Under testperioden dök de enda egentliga problemen upp när man lade i mindre kända europeiska artister och även där lyckades programmet förvånansvärt ofta pricka rätt. För den avancerade användaren kan man ytterligare förenkla processen genom att koppla en streckkodsläsare till datorn och därmed även slippa momentet med att mata in skivorna i datorn för igenkänning. Efter att ha sparat ner albuminformationen går det sedan att skriva ut listor, söka bland låtar, skivtitlar och artister.

Music Collector finns i en avskalad gratisversion samt en Pro-version som klarar ett oändligt antal skivor och kostar 40 Euro. (OBS! Enbart för PC).
/DN

Clean / Clean Plus, Version 5.

Type: Software

Product: Clean / Clean Plus, Version 5.

Brand: Steinberg

Date: 2004 01 04


(Only in Swedish)
Låter användaren kopiera vinylskivor, kassettband, CD-skivor och MP3-filer till CD och DVD. Därutöver kan man filtrera bort störande brus, hack och missljud. Plus-versionen har utbyggt stöd för vinylskivor och därav ett högre pris.
(Rek. pris 399 resp. 995 kr)
/DN

Instant Copy CD/DVD, Version 8

Type: Software

Product: Instant Copy CD/DVD, Version 8

Brand: Pinnacle

Date: 2004 01 04


(Only in Swedish)
Genom enkla menyer kan du kopiera CD, Playstation-spel och DVD, organisera och redigera videosekvenser, samt göra egna bildspel av stillbilder. Den som laddar ner film från Internet eller spelar in hemvideo med digitalkamera uppskattar förmodligen också funktionen som kan omvandla filformaten AVI, DV och MPEG till VCD, SVCD och DVD. Programmet tillåter dock, enligt tillverkaren, ej kopiering av CSS-krypterade skivor.
(Rek. pris: 599 kr)
/DN

Dazzle Fusion (Card reader)

Type: Photo & Cameras

Product: Dazzle Fusion (Card reader)

Brand: Pinnacle

Date: 2004 01 04


(Only in Swedish)
En extern minneskortsläsare/-skrivare som även klarar av att läsa in videosignaler i datorn för överföring till valfritt format. Läsaren stödjer alla de vanligaste typerna av digitalkameraminnen, däribland Compact Flash, Memorystick och Smart Media.
(Rek. pris: 1295 SEK)
/DN

EB-GD87

Type: Cell Phone

Product: EB-GD87

Brand: Panasonic

Date: 2003 04 03


(Only in Swedish)
Trippelbandstelefon som ger tillförlitlig täckning i de flesta delar av världen. Inbyggd kamera (bildformat: JPEG, BMP, WBMP, GIF och PNG), fullfärgsdisplay, IR-port, MMS, GPRS och flerstämmiga ringsignaler för den som gillar sånt. Minst och smidigast bland kameramobilerna, men fotokvaliteten är ett skämt även i förhållande till dåliga vanliga kameror.
/DN

3650

Type: Cell Phone

Product: 3650

Brand: Nokia

Date: 2003 04 03


(Only in Swedish)
Trippelbandstelefon med inbyggd digitalkamera för stillbilder och videoinspelning. Trådlös anslutning via Bluetooth för att t ex synka med jobbdatorn. E-post via GSM och GPRS. Sammanlänkade SMS och röststyrd uppringning. Flera finesser på litet utrymme.
/DN

P800

Type: Cell Phone

Product: P800

Brand: Sony Ericsson

Date: 2003 04 03


(Only in Swedish)
Telekomjätten Sony Ericssons har ännu inte kommit med någon mindre telefon med inbyggd kamera och modellen (P800) som finns ute i handeln är fortfarande stor och klossig, men också fylld med funktioner. Stort minne (16 + 12 MB), touchscreen, trådlös anslutning via bluetooth, GPRS, WAP, uppspelning av rörliga bilder och möjlighet att ta emot e-post med bifogade filer.
/DN

Type: Computer

Product: IPAQ 1915

Brand: HP

Date: 2003 04 03


(Only in Swedish)
Har svårt att se poängen med handdatorer, inte minst i takt med att mobiltelefonerna blir klyftigare, men de säljer trots allt och med detta i åtanke är HP:s nya IPAQ 1915 värd att beskådas. Färgskärm, 120 gram, 64 MB arbetsminne, möjlighet att spela upp musik och titta på Internetsidor, synkning av kalendern med vanliga datorn samt stor plats för telefonnummer och adresskatalog.
/DN

DP-450

Type: DVD Player

Product: DP-450

Brand: KiSS

Date: 2003 03 09


(Only in Swedish)
Danska teknikföretaget KiSS DVD-spelare DP-450 har blivit en favorit bland de spelare jag testat. Knivskarp bild (med zoomfunktion), bra ljud, knäpptyst motorik och flera extrafinesser. DP-450 kan utöver DVD, Mp3 och JPG (stillbilder), även spela upp flera av de filmformat som ryms på Internet, t ex SVCD, ISO MPEG-4 och DivX. För att hänga med i framtiden är spelaren uppgraderingsbar och ny programvara laddas ner direkt från tillverkarens hemsida. Mindre roligt är den röriga fjärrkontrollen, att den är regionkodad och att tidsökningsfunktionen är onödigt invecklad. Detta till trots är spelaren ett starkt kort på en marknad som i övrigt domineras av jättekoncerner. Pris ca 4000 kronor.
/DN

Thermoprotect

Type: Home & Body

Product: Thermoprotect

Brand: Philips

Date: 2003 03 09


(Only in Swedish)
Vet inte huruvida hårtorkars uttorkande effekt varit ett utbrett problem eller ej, men Philips har likväl kommit med en lösning. Hårtorkarna i Thermoprotect-serien har begåvats med systemet Thermoflow, som enligt tillverkarna skall garantera en "perfekt balans mellan luftström och värme" för att inte skada håret genom uttorkning. De båda första modellerna är dessutom 50% tystare än andra hårtorkar med motsvarande effekt.
(Rek. pris 300 resp. 400 SEK).
/DN

Type: Audio

Product: Metrophones

Brand: Metrophones

Date: 2003 03 09


(Only in Swedish)
Att hitta hörlurar som låter bra, fungerar som hörselkåpor och är hyfsat bekväma på huvudet är inte lätt. Metrophones hörlurar med samma namn lyckas bäst hittills. Metrophones är av sluten modell och membranen är tillverkade av Koss. De avskärmar upp till 30dB, släpper inte ut något ljud till omgivningen och till högljudda musikers glädje har lurarna även en inbyggd metronom. Hörlurarna är robust stryktåliga, men också stora och onödigt tunga. (Pris ca 1100 kronor)
/DN

Pocket Drive

Type: Computer

Product: Pocket Drive

Brand: LaCie

Date: 2003 03 09


(Only in Swedish)
Det har kommit mindre och mer väldesignade hårddiskar för fickan, inte minst LaCies egen guldtacksformade Data Bank som formgivits av F.A. Porsche. Men ser man till pris, prestanda och lätthanterlighet är trotjänaren Pocket Drive svårslagen. Senaste modellen i serien rymmer 60GB, kopplas upp mot datorn genom USB eller FireWire, och fungerar både med PC och Mac. Pris ca 2700 (40GB) resp. 3900 (60GB) SEK.
/DN

MD-IMMT899 (Minidisc)

Type: Audio

Product: MD-IMMT899 (Minidisc)

Brand: Sharp

Date: 2003 02 09


(Only in Swedish)
Tajmingen för introduktionen av MiniDisc-formatet var inte idealisk - på de flesta håll sjöngs CD-skivans lovsång och i vissa kretsar hade det så smått börjat ryktas om något som hette DVD. Sen gick det som det gick och MD:n slog aldrig igenom på bred front. De som trots allt upptäckte spelarna har likväl mest gott att säga om det fysiskt lilla formatet, skaktåligheten och ljudet som bäst kan liknas vid CD-kvalitet. Senast ut på MD-fronten är en spelare med Mp3-kompatibilitet från Sharp. "Internet-spelaren" väger 130 gram, har en batteritid på 33 timmar och nedtankningen av låtar från datorn sköts via USB-anslutning. I komprimerat tillstånd ryms 320 minuter musik på en vanlig MD-skiva.
/DN

Type: Audio

Product: HS910

Brand: Philips

Date: 2003 02 09


(Only in Swedish)
Ljudmässigt finns det stora vinster att håva in genom att slänga de skräphörlurar som följer med främst billigare bärbara CD-spelare och istället lägga lite pengar på att köpa ett par riktiga hörlurar. Koss är en hörlurstillverkare som gjort sig ett namn som freestylens kvalitativa turbo, men det finns fler som vill ge sig in i leken. En av dessa är Philips som anlitat fräcka designers och fått fram HS910 som hakar på trenden med lurar vars bågar vilar mot nacken istället för huvudskulten. Hörlurarna går att vika ihop för att ta upp lite plats då man inte använder dem, men formgivningen är uppenbart ämnad att locka unga, trendmedvetna köpare till att bära dem som ett klädesplagg bland andra. Ljudmässigt en helt okej hörlur, men fortfarande långtifrån en konkurrent till Koss.
/DN

Kameleon 6 (multifjärr)

Type: Vision (TV, Projector,...)

Product: Kameleon 6 (multifjärr)

Brand: One For All

Date: 2003 02 09


(Only in Swedish)
I takt med att hemmet ska rymma allt flera tekniska apparater växer också antalet fjärrkontroller raskt - lösningen för den som oftare än man vill erkänna, försöker byta kanal med hjälp av bärbara telefonen, stavas universalfjärrkontroll. Kameleon 6 klarar av att ersätta sex olika fjärrkontroller, oavsett märke, för TV, DVD, video, stereo eller vad det må vara. Istället för knappar har Kameleon 6 symboler på en slät "touchscreen" - främsta anledningen till detta är att man därigenom slipper en gigantisk fjärrkontroll med en massa sysslolösa knappar och istället kan programmera den till att enbart visa de funktionsknappar (volym, kanal, ljus...) man brukar använda sig av.
/DN

 
 
 

Want to be kept in the loop?

 

Syndicate Douglaz

Douglaz.com reviews are available in RSS format, to syndicate/subscribe to the review feeds you need a RSS reader. If you don't have one you can probably find one here.